NyheterSpara pengar snabbt – få bästa spartipsen 2018 här

Spara pengar snabbt – bästa spartipsen 2018


 

Vilket sätt är det allra bästa sättet att spara pengar? Det finns ganska många bra sätt att spara pengar på. Det kan vara att spara lite i vardagen till att göra en långsiktig plan för ditt sparande. Det kan finnas många anledningar till att du snabbt vill spara pengar. Här kommer våra allra bästa spartips 2018!

Samla alla lån och krediter

Det är allt för många som har flera lån och krediter idag som ger enormt stora räntekostnader, varje månad. Det är ett smart drag att ta ett steg mot lägre ränta och kunna spara, genom att samla sina lån. Har man mindre lån så får man dessutom en bra mycket bättre kreditvärdighet som kan göra att du får ännu bättre ränta när du lånar nästa gång.

Öppna ett sparkonto

Även om du redan har ett bankkonto, så är det som så att de allra flesta stora banker inte ger dig ränta för att du sparar hos dem. Det är bättre att satsa på en mindre aktör, som ger dig en bra sparränta. Väljer du ett sparkonto som saknar insättningsgaranti blir det lite större risk, men mycket bättre avkastning!

Investera pengar i fonder

Att satsa på fonder kan på sikt ge dig en bra avkastning. Det du kan göra är att öppna ett så kallat investeringssparkonto för dina fonder. Då behöver inte heller betala vinstskatt, utan du får betala en schablonskatt som baseras på ditt sparandes värde. Det går även att direktspara i fonder och sedan betala skatt på vinsten.

Ta inte för långa lån

Om det är så att du behöver ta ett privatlån eller snabblån för att investera i något som kanske kan ge dig en bra utdelning senare, så ta ett lån med kort löptid. Ju länge tid som lånet löper, desto dyrare för dig. Dock är det viktigt att välja en återbetalningstid du känner att du klarar av, då det annars kan bli dyrt med påminnelser och straffräntor.

Se över dina försäkringar

I dag har man ofta en mängd saker försäkrat. Det är hemförsäkring, bilförsäkring, livförsäkring, och kanske försäkring för hund och katt. Det är en god idé att samla alla sina försäkringar hos ett enda försäkringsbolag. Då får man ofta en bättre försäkringspremie samt rabatter.

Ska du låna? Jämför långivare!

Om det är så att du har behov av att låna pengar så är det en mycket bra idé att jämföra olika långivares villkor samt låta dem ge dig bra erbjudanden. Alla banker vill ha nya kunder, så ta inte första bästa!

Spara på ditt boende

När man köper ett boende, så är det ofta ett av de dyraste köpen man gör i livet. Samtidigt är det en mycket god investering. Det är bra att ha en rak amortering och rörlig ränta för att kunna spara.

Kolla över dina kvitton

Spara kvitton varje gång du handlar och spara dem. Sedan när en månad har gått, kolla över dem. Då får du en bild över vart dina pengar går och vad du lägger mest pengar på. Det gör att du kan se vad du kan dra ner på att handla.

Gör en budget

En budget är mycket bra att ha, för att se vad du har för inkomster och vad du har för utgifter. Du kan då börja reglera hur du konsumerar. Lägg in en post med sparande i din budget så att du sparar undan en summa varje månad.


 

Spara i vardagen

Även i vardagen går det bra att spara, så som att dra ner på saker, göra matlådor, snåla lite mer och så vidare. Här kommer ett par tips hur du sparar i ditt vardagliga liv.

Gör matlådor

Att äta lunch ute varje dag när du jobbar, det kostar dig ungefär 2000 kronor per månad. Det är bättre du satsar på att laga mat hemma och ta med dig i en matlåda.

Börja snåla

Saker som diskmedel, toalettpapper med mera är rätt trista utgifter, så snåla på användningen av dem hemma. Använd bara så mycket som du behöver. Du sparar en hel del på det, samt att du även gör en bra sak för miljön.

Sluta röka

Om du rökar, sluta med det! Inte nog med att du sparar en hel del pengar, du får även en bättre hälsa!

Fynda i matvaruaffären

När du handlar mat, köp då extrapriser och varor med kort datum, de är ofta billiga. Fryser du in det så håller det längre!

Ha en egen termos

Köper du kaffe ute varje dag? Låt bli det och satsa istället på en termos som du fyller upp hemma.

Drick vatten

Även om du är sugen på dricka som cola eller fanta, så kostar det pengar. Ha en vattenflaska du fyllt upp med vatten från kranen istället.

Gör storkok

Det är inte fel att se till att göra storkok, det sparar du en hel del pengar på. Passar bra att ha i matlådor med.

Mer spartips att ta del av

Det finns även en hel del annat att göra för att kunna spara pengar. Här följer ett gäng tips på hur ytterligare kan spara!

Sälj saker du inte använder

Många gånger har man en massa saker hemma som man inte använder. Det är dock kanske någon annan som vill ha dem, så sälj det. Det finns flera bra säljsajter att använda sig av.

Fixa saker själv

Många gånger köper man olika tjänster för att man är bekväm, men det kostar pengar. Du kan själv måla om eller tapetsera hemma. Din hund behöver inte gå på salong varje vecka och du har säkert annat, som du inte behöver!

Fixa e-fakturor

Idag är det vanligt att de flesta räkningar kommer via internetbanken eller en digital brevlåda. De som fortfarande kommer i brevlådan ska du se om du kan göra om till e-faktura, eftersom att den administrativa avgiften för att skicka på papper ofta kostar en del!

Ha inte på för många lampor

Att el äter pengar, det vet de flesta. Se till att använda LED så mycket det går, släck lampor i de rum du inte vistas i och ha inte på för hög värme om du inte måste. Se även till att stänga av elektroniska apparater helt på natten eller när du reser bort. Står de i stand-byläge så drar de el de med!

Betala dina fakturor i tid

Att betala fakturorna i tid är en god idé, för annars kommer det både dröjsmålsränta, påminnelseavgift och sedan kan det även gå till både inkasso eller Kronofogden viket ger ännu högre kostnader.

Handla julklappar i god tid

Det är bättre att handla julklappar lite då och då under året, inte under själva julrushen. Du kan istället shoppa när det är rea och spara in massa pengar, och undvika stress!

Skippa papperstidningar

Även om det är trevligt att sitta och bläddra i en tidning vid frukosten på söndagen, så kostar det en del pengar att prenumerera eller köpa varje vecka. Läs istället dina nyheter på nätet.

Låt bli krogen

Att gå ut och festa, det kostar oftast mer än vad det smakar! Och är det inte så att det oftast ändå är förfesten som är roligast? Ha hemmafest, ordna knytkalas och spara pengar på att inte handla massa dyra drinkar i baren.

Samla erbjudanden och kuponger

Det brukar finnas massor av ställen som ger dig var tionde gratis, samt att det ofta finns kuponger som låter dig handla saker till billigare pris. Samla på dig sådana, använd, och spara pengar!

Res när ingen annan gör det

Ska du resa så sparar du bra mycket pengar genom att låta bli att resa när alla andra gör det. Det kostar alltid mer pengar för en resa när det är lov, högtider eller liknande. Spara även in pengar genom att boka resan online och välj även det billigaste flyget. När du är framme på semestermålet, låt bli att åka taxi, ta dig fram med lokaltrafiken istället. Ät ute, men då på små lokala ställen!

Fyra klassiska spartips

Det finns alltid klassiska spartips, som de flesta vet om, men det tål att påminnas om dem!


 

Ha en stående överföring

Sätt en överföring från ditt konto till ditt sparkonto varje månad. Du kommer inte ens märka av att du inte har dessa pengar samt att de kommer växa snabbt!

Börja pensionsspara

Det är bra att börja tidigt med att pensionsspara, så att du senare i livet kan få ut en bra pension som går att leva på!

Börja målspara

Det är bra att ha ett målsparande. Sätt ett mål med ditt sparande. Är det en resa som hägrar eller vill du köpa en bil? Räkna ut hur mycket du behöver spara, samt hur lång tid det borde ta.

Missa inga avdrag

När det är dags för deklaration se till att du inte missar att göra avdrag. Det finns rätt många sådana som du kanske är berättigad till och det kan göra stor skillnad för dig och ditt sparande!