NyheterVar med i vår kampanj och få en högre ränta på ditt sparande

Missa inte vår kampanj som ger dig högre årlig sparränta

Har du bestämt dig för att börja spara pengar? Grattis, du gör ett bra val! Om du väljer att spara med oss, så gör du ett ännu bättre val. Just nu har vi ett riktigt bra erbjudande till dig som vill börja spara. Vi har sedan innan ett mycket bra sparande som ger dig hög ränta, men med denna kampanj får du ännu högre årlig sparränta. Ju längre tid du sparar, desto bättre ränta får du.

Vår kampanj just nu ser ut så här:

Sparkonto: 4,5%

Kapitalkonto 3 mån - 5.10% årsränta 7,30 % effektiv ränta: 7,50%

Kapitalkonto 6 mån - 5.60% årsränta 7,80 % effektiv ränta: 7,95%

Kapitalkonto 1 år - 6.0% årsränta 8,34 % effektiv ränta: 8,34%

Kapitalkonto 2 år - 7.1% årsränta 9,38 % effektiv ränta: 8,98%

Kapitalkonto 3 år - 8.00% årsränta 10,35 % effektiv ränta: 9,43%

Ovan så ser du vad vi tidigare har gett (det genomstrukna) och vad du kan få just nu när du väljer att spara på ett kapitalkonto.

Du som väljer att öppna upp ett sparkonto med fria uttag du får 4,5% i ränta. Väljer du att binda dina pengar, så kommer du att kunna få högre ränta och ju längre tid du binder pengarna, desto högre ränta, vilket ger dig högre avkastning. Det innebär att om du låter pengarna sitta i 3 år så kan du få så mycket som 10.35% i ränta just nu. Bindningstiderna är från 3 månader upp till 3 år och du väljer helt själv hur länge du binder dig.

Det är helt upp till dig vad för bindningstid du vill att ditt sparande ska ha, men ju längre tid du binder pengarna, desto högre ränta. Ett kapitalkonto kan du endast sätta in pengar på en gång, men du kan starta flera kapitalkonton om du vill spara med. Dessa kan alla ha olika bindningstider så väl som olika sparbelopp. Minsta insättning är 5000 kronor och högsta belopp är 50 000 kronor. Det går att göra ett uttag från ett kapitalkonto innan bindningstiden är över, men då debiteras du en avgift som är 3 % av uttaget belopp, minst 300 kronor.

Hur börjar jag spara?

Att spara pengar, det är något alla vet att man ska göra. Dock är det inte alltid lättaste att veta hur man ska starta ett sparande eller vad för typ av sparande man ska satsa på. Det finns idag många olika sätt att spara på och många aktörer som gärna tar hand om dina pengar. Det är inte fel att ha ett mål med sitt sparande. Då vet du hur länge du måste spara och hur lång tid det tar att spara. Det är inte fel att ha två olika sorters sparande. Dels detta målsparande, som är till ett specifikt mål, sedan ett sparande som är som en buffert, för oväntade utgifter eller liknande. Ett målsparande kan vara en resa, en bil eller annat. Att öppna ett kapitalkonto hos oss, för ditt målsparande är då perfekt. Passa även på att öppna ett vanligt sparkonto hos oss. Det är till det kontot dina pengar från kapitalkontot hamnar när bindningstiden är slut. Du kan då välja att binda om dina pengar på nytt i ett kapitalkonto, eller så väljer du att ta ut dem. Du kan även låta dem sitta kvar på det vanliga sparkontot om du vill och senare binda dem igen om det skulle vara så.

Borde jag inte investera pengar i stället?

En del tänker att de istället för att spara ska investera dem istället. Det är förvisso en god idé, men du bör inte investera alla dina pengar. Det är bättre att sprida ut dem, genom att sätta en del på ett sparkonto, en del på ett kapitalkonto och en tredje del på olika investeringar. Den tredjedelen du investerar, se till att sprida ut dem på olika former av investeringar. Man ska inte lägga alla sina ägg i samma korg som det heter, utan man ska sprida sina risker. Investering kan ske i form av värdepapper, aktier och fonder.

Se över dina sparanden

Oavsett vad du väljer för sparanden, under hur lång tid och för vad du sparar till, så är det inte fel att se över ditt sparande lite då och då. Det för att se till så att allt går som det ska och som man vill. En del väljer att kolla varje månad vad som händer, andra en gång i halvåret. Det hela beror på vad för sparande du har. Är det hos oss med ett kapitalkonto så sitter de tryggt där de ska och växer för varje år de sitter. Sparar du i fonder och annat är det dock värt att kolla dem extra noga, då det är ett högrisksparande.