Nyheter



Hängmatteläsning – ekonomiböcker

Bästa sättet att spendera en varm eller regnig sommardag på? Så klart med en intressant bok! Vi listar 5 ekonomiböcker!

Sommaren är på ingång och kvällar blir ljusare och dagar längre. Sommarläsning i hängmattan står på tur. Även om det låter klyschigt så är en av de bästa investeringarna, att helt enkelt investera i sig själv och sin kunskap. Det är uppenbart att det finns otroligt många fördelar med att läsa böcker. Man kan koppla av lättare, förbättra sitt ordförråd och ha bättre koncentration. Läsning bidrar också till att man blir mer kreativ, utvecklar sig själv och framför allt så är böcker en grundläggande kunskapsbyggare.

Vi bjuder på en lista på böcker som handlar om ekonomi, aktier, fonder, investeringar och sparande. De hjälper sig att skaffa dig en bättre koll på din privatekonomi!

Nedan finner du 5 tips på intressanta ekonomiböcker som du kan läsa i sommar!

Miljonär innan 30 och pensionär innan 40
Bloggaren Miljonär innan 30
Författaren till denna bok är levande beviset på att detta är möjligt. Hans första miljoner är redan klara och om några år (innan han blir 40 år) är tanken att gå i pension och ha friheten att göra vad han vill resten av livet. Boken innehåller smarta spartips och även placeringstips som gjort författaren till miljonär.

Sälj! : konsten att sälja vad som helst till vem som helst
Fredrik Eklund, Bruce Littlefiled
Fastighetsbranschens kanske mest kända efternamn. Fredrik Eklund har under sitt första år som mäklare sålt fastigheter för över 50 miljoner dollar. Med andra ord kan han det där med säljandet.  Boken är skriven på både humoristiskt och varmhjärtat sätt men även är den seriös och lärorik. Där finner du tipa på hur Fredrik har nått sina drömmar och hur du kan uppfylla dina drömmar. 

Köp billigt – sälj dyrt : hur du blir miljonär på aktier
Mattias Eriksson
Författaren ger dig tips på hur du analyserar och värderar aktier. Boken innehåller konkreta tips som hjälper dig att öka både ditt kunnande och framför allt din avkastning.

Simma med hajar : en resa mot finansvärldens historia
Joris Luyendijk
Författaren och journalisten ägnade några år åt att försöka förstå Londons bankvärld. Denna bok är en resa rakt in i finanselitens mörka hjärta. Det är en rak men samtidigt underhållande redogörelse av bankdistriktens mäktigaste hajar, visselblåsare och Wall Streets största ”vargar”.

Så här blev Warren Buffett världens rikaste person
Per H Börjesson
Warren Buffett är ett välkänt ansikte i börsvärlden. Hans enkla principer och sunt förnuft gjorde honom framgångsrik. Hans placeringar genom ränta-på-ränta-effekten genererat hög avkastning. I boken skriver författaren om hur Warren Buffett har utvecklats och hur han resonerar när det kommer till olika investeringar. Dessutom applicerar författaren Buffetts teorier på den svenska börsen.

 Trevlig läsning!