NyheterDags att deklarera – viktiga datum att hålla koll på

Från och med imorgon kan du deklarera. Vi skriver ner alla viktiga datum som du ska komma ihåg när du deklarerar.

I början på mars har Skatteverket börjat skicka ut deklarationen till de 2,2 miljoner svenskar som har anslutit sig till den digitala brevlådan. Från och med imorgon, den 20 mars, kan man logga in i Skatteverkets applikation eller deras e-tjänst för att deklarera.

Sedan förra året är det möjligt att få skatteåterbäring redan i april. För att få möjligheten till att få skatteåterbäring tidigare måste man ha en digital brevlåda senast innan den 28 mars. Och dessutom måste man ha anmält ett bankkonto senast 23 mars dit man vill få sin skatteåterbäring. Nästa krav är att man inte gör några tillägg eller ändringar och har pengar att få tillbaka. Deklarationen måste då vara godkänd senast den 28 mars.

Sista dagen att deklarera är som vanligt den 2 maj.

Har du redan fått din deklaration? Då kan du kontrollera om de förifyllda uppgifterna stämmer och om du har anmält ett bankkonto dit du vill få din skatteåterbäring utbetald. Om någon uppgift är fel eller saknas i deklarationen, ska du kontakta den som har lämnat kontrolluppgiften. Man får inte glömma bort att man måste godkänna deklarationen i Skatteverkets applikation eller deras e-tjänst om det har tillkommit nya uppgifter.

Viktiga datum att komma ihåg under deklarationstider:

  • 20 mars – Inkomstdeklaration öppnar
  • 28 mars – Sista dagen att godkänna din inkomstdeklaration om man vill få pengar i april
  • 15 april – Senast då ska alla ha fått sin deklaration i pappersform
  • 2 maj – Du ska ha skickat in Inkomstdeklaration
  • 6 juni – Skatteverket skickar ut slutskattebesked och pengar tillbaka
  • 8-10 augusti – slutskattebesked och pengar tillbaka
  • 12 november – senast då ska du ha betalat eventuell restskatt om du fick sitt slutskattebesked i augusti.

 

Har du fler frågor om din deklaration kan du hitta svar på Skatteverkets hemsida eller genom att ringa dem på: 0771 – 567 567