Nyheter



Böcker du måste läsa i sommar

Nu är det högsäsong för läsning i hängmattan! Nedan listar vi sju böcker som du måste läsa!

Sverige bjuder på ett underbart sommarväder och sommar innebär för många chansen att koppla av med böcker. Om det är skönlitteratur eller faktaböcker spelar ingen roll – allt läses gärna i hängmattan eller i en solstol på stranden. Sommaren är en perfekt årstid för pocketböcker. Och årets värme ger högtryck för landets bokhandlare.

Nedan finner du sju tips på intressanta och lärorika böcker som kan göra dig sällskap i sommar. För hur härligt är det inte att läsa en bok och samtidigt utvecklas?   

  • Hitta världens bästa aktier av Markus Hernhag
    Tredje boken av Markus Hernhag handlar om värdeaktier. Boken är en guidning bland de världens bästa placerares, som Warren Buffett, metoder som hjälpte dem att lyckas med värdeaktier. Dessutom finns det en enkel förklaring på hur man bygger en långsiktig vinnarportfölj.
     
  • En liten bok som slår aktiemarknaden av Joel Greenblatt
    Författaren förklarar på ett intressant och underhållande sätt sin ”Magiska formel” för att bli en långsiktig vinnare på börsen. I boken finner man en ganska enkel modell som författaren använder sig av för att slå aktiemarknaden.
     
  • Ledarutmaningen av Johan Book
    Denna är bok är för dem chefer med fokus på att börja ”göra” och bli en modern och modig ledare. Syftet med boken är att med hjälp av forskningsbaserade kontreta utmaningar förbättra ens ledarskap och blir en bättre ledare.
     
  • Omgiven av idioter av Thomas Erikson
    Det kan vara en av dem mest omtalade böckerna senaste året som på ett underhållande (men även lärorikt och konkret) sätt berättar om en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom kommunikation. Boken förklarar orsaker till konflikter i vardagen som i de flesta fall är dålig kommunikation.
     
  • Effektfull: detaljerande studier av ledarskap – så ökar du effekten av din tid av Simon Elvnäs
    ”En kolibri gör 80 vingslag per sekund, en svala gör bara fem. Så vem är bäst på att flyga? Den som flaxar mest eller den som får ut störst effekt av varje vingslag?” – kort och koncist förklaring på vad denna bok handlar om. Ett medvetet ledarskap.
     
  • Det svenska techundret av Kina Zeidler
    I boken kan du läsa om vad hemligheten bakom några av världens mest framgångsrika techbolag är. Boken innehåller bland annat intressanta intervjuer med grundarna av bland annat Spotify, Klarna eller Skype, deras familjemedlemmar och anställda.
     
  • Factfulness: tio knep som hjälper dig förstå världen av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund
    Författarna av denna bok visar varför människor ständigt missförstår världens utveckling. Hur ser världen ut idag? Med tanke på våra förutfattade meningar, ser det helt annorlunda ut. En bok som skapar många aha-upplevelser med människans utvekling som huvudämne.