NyheterAppar som hjälper dig med din ekonomi

Bästa apparna för att få koll på din ekonomi

Tack vare dagens teknik så är det möjligt med hjälp av sin mobil att idag ha en bra koll på sin ekonomi. Det finns en massa olika sorters appar som kan hjälpa dig på olika sätt. Det kan vara att de hjälper dig få en bra översikt över din ekonomi. Det kan vara appar som hjälper dig spara och det kan vara appar som på andra sätt ser till att din ekonomi är som den ska. En del appar kostar att köpa, medan andra är gratis att ladda ner.

Dreams

Dreams är en apps som ger ditt sparande ett mål kan man säga. Du sätter upp i appen vad du vill spara till, vad det kostar och när du ska nå upp till det. Sedan så gör denna appen sparandet till ett spel. Det du vill är att den lysande gröna mätaren ska nå hela vägen runt. Du kan dessutom ställa in andra saker i appen så som ett traditionellt månadssparande. Sen finns det även roliga triggers som sparar när det är fullmåne eller tjuven som “snor” lite pengar till ditt sparkonto då och då. I Dreams kan du med ett knapptryck spara de pengar du egentligen hade lagt på lunch, snus eller kaffe.

Tink

Om det är så att du känner att du inte har koll på vart dina pengar hamnar eller vad du lägger dem på så är detta appen för dig. Med Tink så kartläggs inom vilka grupper dina pengar hamnar hos. Du kan se om det är mest pengar på mat, nöje eller shopping. Appen visar även vad du bör dra ner på mer. Du kan också samla alla dina konton och skapa ett sparande i denna app.

Pennies

Är du inte så förtjust i detta med att skapa en budget? Då ska du ladda ner denna app. Den gör det nämligen bra mycket roligare och enklare att budgetera. Det du ska göra är att sätta en summa du får spendera och fördela på mat, nöjen, shopping och andra poster. När detta är inlagt i appen så räknar den ut hur mycket du kan spendera per dag. Om du trasserar din budget, så kommer du att få mindre att spendera dagen efter. Kommer du under, får du mer att spendera dagen efter.

Cost Split

Är det så att du ofta är ute med kompisar, ni är i baren, eller äter middag och du tar hela notan? Kanske polarna säger att de ska swisha eller betala senare, men så glömmer man bort det under kvällen som går. Med denna appen så kan du lösa dessa problem. Skriv in hur mycket du lagt ut och sen syns det hur mycket varje person är skyldig och eller själv har lagt ut.

Mint

Detta är en app som hjälper dig att använda dina pengar på ett smart sätt. Bland annat så påminner den dig om vad som ska betalas samt att den varnar om du överskrider din budget. Appen kan också lägga upp en plan för dig var du kan skära ner i dina kostnader för att lägga undan till ett sparande.

Spara Kvittot

Detta är en app där du kan samla alla dina kvitton digitalt och på ett och samma ställe. Det finns dessutom anslutna butiker som ger dig kvittot elektroniskt direkt in i appen. Det gör att du slipper lägga in dessa. Bra att du kan spara på detta sätt och det gör att inga kvitton försvinner eller bleknar.

Sparlabbet

Detta är en app för dig som vill kunna spara på ett smart sätt. I appen får du förslag på olika sparalternativ och du får också prognoser på hur ditt sparande utvecklas på fem, tio, femton eller trettio år. Sedan så kan appen även tala om hur mycket ränta du tjänat men också hur mycket avgifterna kostat dig.

Collecor betalkoll

Denna app ser till så att du samlar alla dina räkningar till en enda månadsfaktura. Sedan kan du välja om du vill dela upp dina betalningar under månaden eller betala hela samlingsfakturan på en gång. Dessutom så får du hjälp med att betala alla dina fakturor i tid. Det gör att du inte riskerar att få några förseningsavgifter.

Matpriskollen

Även om alla livsmedelsaffärer ofta skickar ut reklamblad och kampanjblad så kan det vara svårt att bläddra igenom dem alla. Om du laddar ner denna app, så kommer den att samla alla kampanjer från de butiker som ligger nära dig. Du kan även lägga till andra butiker, samt sätta upp bevakningar på något som du gärna köper när det är extrapris. Denna app gör det lätt att spara in på matkostnader.

Veckopengen/Gimi

Detta är en app som passar föräldrar och barn. Denna app lär barnen att kunna hantera sina egna pengar på ett bra sätt. Det gör att föräldrar kan enkelt uppmana till sparande. Det går även att lägga in återkommande eller enstaka uppgifter som de kan utföra mot en extrapeng i plånboken eller spargrisen. Det går även att sätta upp specifika sparmål. Appen hette förr Veckopengen, men hittar nu under namnet Gimi.

Mina tjänster

Mina Tjänster är appen du ska ha om du vill ha en bra koll på alla dina prenumerationer och abonnemang. Det gäller allt från el och mobil till försäkringar och mycket mer. Det som är bra är att appen på egen hand kan hitta dina abonnemang automatiskt. Via den kan du även enkelt avsluta avtal eller byta till förmånligare förslag som den tar fram åt dig.

Fler bra appar

Det finns tre appar som är bra att ha i din mobil och det är dessa:

Swish: Tiden med krångliga banköverföringar är förbi. Det går enkelt att betala din kompis direkt, eller betala i affären som är ansluten. Du laddar ner denna app via din internetbank.

BankID: Det är idag nästan ett måste att ha ett mobilt BankID. Med ett mobilt BankID så verifierar du att du är du när du använder olika tjänster på nätet. Den krävs bland annat för att använda swish till exempel. Du laddar ned ditt BankID via din internetbank.

Bankappar: I din bankapp kan du göra allt som du brukar göra i din internetbank på datorn. Varje stor bank brukar ha en egen version för både iPhone och Android.