NyheterTa del av vår fantastiska sparkampanj!

Du som vill spara pengar, kan göra det på en mängd olika sätt. Via oss på Viaspar kan du just nu spara och få en mycket högre ränta. Denna kampanj startar vecka 13 och håller på fram till 31 maj 2019. Det vi erbjuder är en högre ränta, och du får dessutom högre ränta ju längre tid du binder ditt sparande. Vi har sedan innan ett mycket bra sparande som ger dig hög ränta, men med denna kampanj får du ännu högre årlig sparränta.

Vår kampanj just nu ser ut så här:

Sparkonto: 4,5%

Kapitalkonto 3 mån - 5.10% Nu 6.65 %

Kapitalkonto 6 mån - 5.60% Nu 7,35 %

Kapitalkonto 1 år - 6.0% Nu 8,34 %

Kapitalkonto 2 år - 7.1% Nu 9,38 %

Kapitalkonto 3 år - 8.00% Nu 10,35 %

Ovan så ser du vad vi tidigare har gett (det genomstrukna) och vad du kan få just nu när du väljer att spara på ett kapitalkonto.

Hos oss kan du öppna upp ett sparkonto med fria uttag. Då kommer du att få 4,5% i ränta. Om du väljer att spara pengar med oss och samtidigt binder detta sparande, ja då får du högre ränta. Det ger dig en högre avkastning på dina pengar när du sedan tar ut dem igen. Du kan just nu få upp till 10.35 % i ränta hos oss. Våra bindningstider är från 3 månader upp till 3 år och du väljer helt själv hur länge du binder dig. Men som sagt, ju längre tid du binder, desto mer ränta!

Du kan alltså själv välja hur länge du ska spara pengarna och binda dem. Du får högre ränta och mer ränta ju fler år du binder. Denna sparform är i form av ett kapitalkonto. När det gäller kapitalkonto så är det som så att man sätter bara in pengar en enda gång. Dock går det hur bra som helst att starta flera sådana här konton, om du kommer på att du vill spara mer pengar. Du kan välja olika bindningstider på dina konton. Så du kan ha ett konto du binder på 1 år, ett konto du binder på 2 år och ett konto som binds 3 år, om du vill. Du kan även välja att ha olika summor sparade. Minsta summa att sätta in första gången är 5 000 kronor och högsta beloppet är 50 000 kronor. Du kan fylla på med 500 kronor per gång för att komma upp i 50 000 kronor med. Om du måste göra ett uttag från ditt kapitalkonto, så är det möjligt. Men det blir då en avgift debiterad, på 3 %, minst 300 kronor.

ViaSpar Finans AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt Lagen om inlåningsverksamhet (2004:299). Insatta medel används för finansiering av VIA SMS Group framtida expansion. Insatta medel omfattas inte av Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd.


 

Börja spara

Det finns idag flera sätt att spara pengar på. Dels har du ett sparande till en buffert, du har det som kallas målsparande och så kan du spara pengar genom lån. Sedan finns det en mängd olika sparformer, så som att spara i kapitalkonto, sparkonto, fonder, optioner, aktier, kryptovaluta och så vidare. Det är bra att fundera på i vilken form du ska spara, eller om du ska spara i flera former. Men att spara, det är idag nästan ett måste. Först och främst för att ha en buffert, om det inträffar något, men ett målsparande, till en specifik sak du vill köpa eller göra är inte fel det heller.

En buffert är som sagt inte fel att ha. Det finns undersökningar som visar att de allra flesta idag inte skulle klara av om det kom en extra utgift på 5 000 kronor. Har man en buffert, med minst en månadslön på, gärna två, så har man till allt som kan tänkas ske! Du kan börja spara i den mån du kan, enligt hur din ekonomi är. Många bäckar små heter det ju. När du får större inkomst så kan du öka sparandet.

Målsparande är för att kunna köpa en särskild sak eller kanske åka på den där resan man länge har drömt om. Ett målsparande kan man börja med, när bufferten består av två månadslöner. Hur stort ditt målsparande är samt hur lång tid du tänker dig att spara avgör var och hur du ska placera dina pengar. Det finns sparande i form av vanligt sparkonto, i form av bundet räntekonto, kapitalkonto så väl som att man kan spara i fonder och aktier. En del sparande är mer risker involverat, andra är säkrare.

Hur börjar jag spara?

Hur man ska komma igång med sparandet, det är inte självklart för alla. Det första du bör göra är att se över din ekonomi, gärna skriva en budget. Då får du en bra överblick i hur mycket du skulle kunna spara varje månad. Sedan gäller det att bestämma sig för vilken form av sparande man vill ha. Eller om man vill ha flera. Idag finns det som sagt många olika sätt att spara på och många aktörer som gärna tar hand om dina pengar. Ha ett bra mål med ditt sparande. Det för att veta vad du ska göra med dem, hur mycket pengar du behöver och hur lång tid det kan ta att nå detta mål.

Se som sagt till att ha två olika sorters sparande. Dels detta målsparande, som är till ett specifikt mål, kanske en bil, en resa eller annat, sedan ett sparande som är som en buffert, för oväntade utgifter eller liknande.

Du som vill ha ett bra målsparande, du kan öppna ett kapitalkonto hos oss. Du kan även välja att öppna ett vanligt sparkonto hos oss. Det är till det kontot dina pengar från kapitalkontot hamnar när bindningstiden är slut. Du kan välja att binda om dina pengar på nytt i ett kapitalkonto, eller så väljer du att ta ut dem. Det går även bra att låta dem sitta kvar på det vanliga sparkontot om du vill och senare binda dem igen om det skulle vara så.

Ska man inte investera sina pengar?

Det finns ju de som väljer att investera sina pengar, på andra sätt, än att binda dem på ett sparkonto. Det kan vara en bra idé, om du vet vad du gör samt att du inte investerar alla pengar du har. Det är bra att sprida sina risker och även sitt sätt att använda pengarna. Du kan med dina pengar göra som så att en viss del sparar du på ett vanligt konto, en del sätter du på ett kapitalkonto och sista delen, den kan du sedan använda för att investera i olika saker. Samma sak när du väl investerar, att de pengarna ska du sprida på olika former av investeringar, och på så vid att sprida riskerna. När man investerar så gör man det i form av värdepapper, aktier och fonder.

Oavsett vad det är för sparform du väljer så är det väldigt viktigt att fundera på hur riskbenägen du är. Om det är så att du vågar ta stora risker, en del risker eller inga risker alls. Det enda sparande som inte har någon form av risk är det vanliga bankkontot. Där sparas dina pengar utan att de riskerar att minska i mängd eller försvinna. Räntan på sparkonton är dock för närvarande mycket låg vilket gör att det som huvudsakligen kommer att öka summan är det du betalar in.

Vilket är det bästa sättet att spara pengar?

Denna fråga har en mängd olika svar, beroende på vem det är som svarar. Det hela handlar ju om vad du har för slags ekonomi, om du är villig att ta risker, vad du ska spara till, hur länge du ska spara, hur ofta du vill spara, hur mycket du ska spara och så vidare. Det är ju så att olika sparformer passar olika bra för olika personer.

Ha koll på ditt sparande

Om du har valt ett eller flera sparanden eller är på gång att börja spara, var då medveten om att du behöver ha koll på sparandet. Det är inte bara att lämna det åt sitt öde så att säga. Du kanske har satt en bestämd tid för ditt sparande, men under denna tid, se då till att kolla vad som händer. Det är bra för att ha koll på att allt går som det ska och som man vill. En del väljer att kolla varje månad vad som händer, andra en gång i halvåret. Det handlar ju om vad det är för typ av sparande du har valt. Om du väljer att spara med oss, i ett kapitalkonto, så kommer de sitta tryggt på sin plats i den tid du har bundit dem. De kommer att växa för varje år som går.