Nyheter



8 appar som ger dig budgetkoll

Har du svårt att få budgeten att gå ihop så att pengarna räcker till månaden ut? Vi listar åtta appar som hjälper dig att ta kontrollen över din privatekonomi. 

TINK – Du kopplar dina kontokort och kreditkort till Tink. Därefter kommer dina insättningar och uttag kategoriseras och presenteras i enkla diagram. På så sätt får du en tydlig översikt över hur och på vad du spenderar dina pengar. Tink flaggar dessutom upp för om du har större utgifter än vanligt i någon kategori. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.

 

MINA UTGIFTER – En klassisk kassabok i appform. Här matar du in dina köp som du också kategoriserar. Du kan enkelt se hur du fördelat dina pengar antingen vecko- månads- eller årsvis. Kategorierna visas som stapeldiagram så att du enkelt får en överblick på hur de spenderat dina pengar. Appen kostar 20 kronor och finns för både Iphone och Android.

 

CASH CHECK – Hjälper dig att hålla koll på dina utgifter. Appen innehåller två funktioner – Kalkyl och Budget. Med Kalkyl kan du ta reda på vad ett lån eller en avbetalning kostar dig i månaden och med Budget får du överblick över dina utgifter. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.

 

COLLECTOR BETALKOLL ­– Samlar alla dina räkningar till en enda månadsfaktura. Du väljer sedan om du vill dela upp dina betalningar under månaden eller betala hela samlingsfakturan på en gång.  Du får även hjälp med att betala dina fakturor i tid så att du slipper förseningsavgifter. Fördelen med denna appen är att du undviker berg- och dalbanor i din ekonomi. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.

 

SPARLABBET– För dig som vill spara på ett smart sätt. Här ges förslag på olika sparalternativ och du får också prognoser på hur ditt sparande utvecklas på fem, tio, femton eller trettio år. Appen talar även om hur mycket ränta du tjänat men också hur mycket avgifterna kostat dig.  Appen kostar 10 kronor och finns för Iphone.

 

SPARA KVITTOT – Samlar alla dina kvitton digitalt och på ett och samma ställe. Du kan dessutom få kvittot elektroniskt direkt från anslutna butiker som du direkt kan arkivera i appen. Ingen riska att kvitton försvinner eller bleknar med denna app. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.

 

MINT – Hjälper dig att använda dina pengar på ett smart sätt. Appen påminner också om vad som måste betalas och varnar om du överskrider budgeten. Mint lägger också upp en plan för dig var du kan skära ner i dina kostnader för att lägga undan till ett sparande. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.

 

MATPRISKOLLEN – Mat är en av de större utgifterna för de flesta. Men det går att komma ner i kostnaden för mat med hjälp av denna app. Matpriskollen samlar reklamblad med erbjudanden och rabatter från de allra flesta matkedjor. Du kan sedan själv söka på olika kategorier mat och butiker. På så sätt får du bra koll när en viss vara är billigare men du kan också jämföra matpriser i olika butiker innan du ger dig ut för att handla. Möjlighet att skriva inköpslistor och skapa bevakning av varor som är intressanta för dig är också möjligt i appen. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.