Nyheter



Årets julhandel i fem ord - rekord och ännu en teknikpryl

 

December är utan tvekan den viktigaste månaden för alla butiker. Och även i år blir det en riktigt god jul för svensk detaljhandeln. Det spås att fler och fler julklappar ska inhandlas just denna månad. Och inget mindre än en teknikpryl blev årets julklapp!

Enligt HUI Research slår vi rekord i julhandeln igen och tillväxten i december månad förväntas att bli så stor som 3,5 procent. Det betyder alltså att vi kommer spendera mer pengar på julklappar och julshopping än förra året. Detta kan bero på att de svenska hushållen är köpstarka och har råd att lägga ut mer pengar på julshopping. Dessutom är vi fler som har fasta inkomster. Den andra stora anledningen till detta är faktumet att vi blir fler och fler och hushållen i Sverige växer i antal, vilket naturligtvis gynnar vår ekonomiska tillväxt.

Enligt statistiken kommer vi att spendera i snitt 1 700 kronor per person på julmat och julklappar. Och julshoppingen pågår för fullt sedan Black Fridays rejäla nedsättningar ända till mellandagarnas stora rea.

I slutet på november har årets julklapp utsätts och även i år gynnas teknikförsäljarna. Det är nämligen VR-glasögon som kammade hem vinsten. Vi lever i ett samhälle där det ständigt presenteras ny innovation och teknik och vi strävar efter fler förstärkta upplevelser och adrenalinkickar. Vi är nyfikna på världen runt omkring oss och vågar prova nya saker. Och VR-glasögon är prylen som erbjuder oss just detta.

VR alltså Virtual Reality är precis det som det låter. Dessa glasögon låter oss förflyttas ut ur hemmets mjuka soffa och rakt in i den spännande, virtuella verkligheten. Denna teknik bygger på att en virtuell värld ritas upp precis framför våra ögon, och den är så pass nära att det uppfattas som att vi befinner oss i den digitala miljön. VR-glasögon tar spel och filmer till nya höjder. Även om denna pryl är dedikerad mest till den yngre generationen, kan även den äldre generationen fångas och intresseras av denna.

Och snart är julen över och då börjar vi invänta ännu en jul med rekordhöga försäljningssiffror och nya tekniska prylar nästa år.